top of page

Ört- och kryddträdgården

Ett härligt inslag på innegården. 

Den klassiska ört- coh kryddträdgård har en strikt karaktär. Kryddväxterna introducerades i Sverige av munkar som använde kryddorna i rent medicinskt syfte. Det var därför viktigt att varje krydda hade sin egen plats och att trädgården var praktisk och lättskött. Platsen för kryddträdgården är väldigt viktig. De flesta kryddor vill ha mycket värme och sol, och stå skyddade från vind. 

 

Det är inte alltid de perfekta förutsättningarna finns men hos oss har vi skapat vår version av Linnéstadens enda ört- och kryddträdgård. Trots en del skugga på innegården odlar vi örter, kryddor och växter som trivs med några få timmars sol per dag. 

I våra pallkragar och krukor samsas lavendel, ramslök, vitlök, oregano, gräslök, citronmeliss, salvia, koriander, persilja, timjan, rosmarin, olika typer av mynta, rabarber, jordgubbar, smultron och svarta vinbär. Många är örter som blommar med vackra blommor.

 

Vi tillämpar ekologisk odling och det gäller givetvis jord, gödsel och det som planteras. Engagemanget drivs av medlemmarna och trivselfaktorn är hög på innegården och glöm inte att skörda! 

Hallå!

 

Ifall du saknar något på vår hemsida så kan du e-posta dina förslag och idéer till oss!

 

bottom of page